Musikkanmeldelse: Separate Bed feat. Mari Kvien Brunvoll – «The Standalone» (2022)

Artist: Separate Bed feat.Mari Kvien Brunvoll

Låt: The Standalone

Plateselskap: Apollon Records

9.5/10

Så langt i 2022 har denne bloggen ligget brakk. Det er beklagelig. Men du vet. Livet. Jobb. Barn. Bøker som skal leses. Uansett. Man har et halvt øye på inboksen og her kom det noe som ikke kan slures forbi i sakte film. Nemlig Bosse Litsheims solosprosjekt Separate Bed. Med Mari Kvien Brunvoll fra Building Instrument. Bergensk indiepop av høyeste kaliber.

Bosse Litsheim er gammel traver med fartstid fra Ai Phoenix og bandet til St. Thomas. Dette er hans soloprosjekt hvor han har samarbeidet med produsent Robert Jønnum (også Ai Phoneix) og en Tarjei Thommasen. Jønnum har vært med på produsentsiden på den siste platen til Kings of Convenience, han kan med andre ord en ting og to når det kommer til å skru akustiske gitarer.

Uttrykksmessig snakker vi altså halvakustisk, mild og svimlende drømmepop for folk med en svakhet for band som Yo La Tengo. Ikke nybrotsarbeid altså, men håndverk på et nivå som ikke står tilbake for noe. Virkelig. Det låter helt idiotisk bra. Såpass at jeg hørte låten kanskje 30 ganger på repeat.

Photo: Arve Rune Ullebø  

«The Standalone» er altså featuring Mari Kvien Brunvoll. Hun korer i bakgrunnen med sin overjordiske stemme. Nesten som en synth. Produksjonen er helt gull. Lydbildet er knusktørt. Låten holder perfekt midtempo. Kassegitarer holder rytmen, en reverb-tung elgitar byr på detaljer. Dynamisk trommer. Litsheims dype stemme treffer midt i hjertet. Låten bølger fremover og fremprovoserer et euforisk snøskred av dopamin hos denne lytter.

Den som venter på noe godt venter så visst ikke forgjeves. Snart kommer albumet.

Del på: