Musikkanmeldelse: Ladybird Orchestra – «Fast Train Jungle» (2021)

Artist: Ladybird Orchestra

Låt: Fast Train Jungle

Plateselskap: Jazzland Recordings

9/10

Etter en lang og rolig sommer med lite plateutgivelser er det deilig med høst i anmarsj og en sakte oppfylling av innboks.

«Fast Train Jungle» er den første singelen fra debutalbumet til jazzsekstetten Ladybird Orchestra. Komposisjonen er varm og livsbejaende bossa med ordløs sang. Vokalen følger en melodilinjen. Tankene går i retning Wayne Shorter og hans «Native Dancer» (1974) og låter som «Ponta de Areia», eller noe i nyere dato, Kurt Rosenwinkel og hans GROVT forbigåtte «Caipi» (2017). Kuleste jazz/brasil/pop-plate i manns/kvinnes minne.

Ser for meg denne låten er noe Gilles Peterson ville tent på. Strengt tatt burde kanskje «Fast Train Jungle» blitt sluppet på forsommeren og ikke sensommeren. Den hadde fortjent å havne på en røys sommerspillelister. Midtveis i låten blir den litt løs i snippen og det improviseres levende før de henter seg inn på den svært svært smekre melodilinjen sin igjen. «Fast Train Jungle» tåler fint ti repetisjoner på rappen uten at man går lei.
Uansett, det blir spennende å se om resten av platen til Ladybird Orchestra fortsetter i denne musikalske leia, eller om dette bare er en slags gateway drug.

Hele albumet slippes 17. september på Jazzland Recordings. 

Lisbeth-Anita Grimsø Olsen – Vokal 
Liv Andrea Hauge – Piano og vokal 
John Rune Jakobsen – Saksofon 
Runa Husøy – Saksofon
Karl Erik Horndalsveen – Kontrabass 
Veslemøy Narvesen – Trommer

Del på: