Musikkanmeldelse: Markus Matland – «Give Me a Day» (2021)

Artist: Markus Matland

Singel: Give Me a Day

Plateselskap: Tik Records

8.5/10

Den bergensbaserte karmøybuen Markus Matland debuterer på den herlige etiketten Tik Records med en seriøst kul låt (slik man jo bør). Det lille plateselskapet har ikke holdt det gående SÅ lenge, men har allerede etablert en tydelig signatur. Tror med ganske stor sikkerhet at jeg ville tippet «Tik Records» på en blindtest her. Ikke til forkleinelse for Matland, men soundet er, om ikke identisk, så farlig likt det til spellemannsnominerte Kongle. Og det er jo en god ting! Psykedelisk og svært groovy (hater det ordet, men som SNL definerer det: Groove, sjargonguttrykk som oppstod i jazzen i 1930-årene: «svinge», være «med». Er man in the groove, spiller man groovy, det vil si med stor intensitet og innlevelse.)

«Give me a day» er en låt jeg kan sette på og høre fem ganger på rappen uten at det plager meg. Det skjer ikke ofte. Plate skal etter sigende komme på sensommeren. Jeg har allerede begynt å gni meg i hendene!

Del på: