Musikkanmelelse: Orions Belte – «Aqarium Drunkard’s Lagniappe Sessions» (2021)

Artist: Orions Belte

Singel: Aquarium Drunkard’s Lagniappe Session

Plateselskap: Jansen Records

9/10

Her kan du kjøpe låtene i høyoppløst format.

Oooh Orions Belte returns to form! Etter en om ikke lunken, så i alle fall ikke overvettes positiv anmeldelse av Orions Belte vanskelige andrealbum, så er de tilbake før måneden er omme med en kanonutgivelse. Det vites ei om det er overskuddsmateriale fra «Villa Amorini», men i denne anmelders ører går disse to coverlåtene den utgivelsen en god gang. Det dreier seg henholdsvis om to artister i hver sin ende av skalaen: Mac Miller og (Glenn) Danzig! Hvem skulle trodd?

Måten de har løst Mac Miller låten «2009» er helt brilliant. Om man høres strykearrangementene på originalen først, og Orions Belte sin løsning med kassegitar, trommer, gitar og ymse så blir man nærmest litt paff over hvor smart løsningen er. Og akkurat når man ikke kan tro det kan bli bedre, kommer en eterisk vokal inn etter to og et halvt minutt.

I 1994 var «Danzig 4» en av platene som ble mest stjålet i året den kom ut, da på grunn av det odde «digipack»/papiromslaget den ble sluppet i som da ikke passet inn i datidens tyverisikringssystemer i platesjappene. Platen er også produsert av Rick Rubin og låter KNUSKTØRT. Kanonplate som ikke er å finne på enkelte av strømmetjenestene. Uansett, «Am I Demon» som Orions Belte har valgt å covre er ikke fra den platen, men fra eldre årgang, nærmere bestemt debutalbumet fra 1988. Orion Beltes versjon er selvsagt nærmest ugjenkjennelig da den høres ut som en hip tuareg-tolkninng av den gamle heavy metal-klassikeren.

Vrengen som i denne anmelders ører skjener albumet Villa Amorini er ikke til stede på disse to kuttene. Her låter det glassklart. Mulig jeg er helt på viddene, men tror egentlig ikke det. Dette er hundre prosent sublimt og en av årets fresheste utgivelser. Førti tomler opp.

Del på: