Musikkanmeldelse: tigerstate – «Bedtime Stories EP» (2021)

Artist: tigerstates

EP: Bedtime stories

Plateselskap: Fig Tree Music

7.5/10

Det oslobaserte kollektivet tigerstate består av en røys unge desigere, musikere, fotografer og kunstnere. Her og nå er det imidlertid fokus på musikk. Hva slags musikk? Sukkersøt og varm indiepop som fyller deg opp med en sårt tiltrengt optimisme. tigerstates er altså et mangehodet troll, men musikerne er tilknyttet veletablerte artister som Fieh, Selmer (de med «Surfin’ with u»), Jacob Ogawa, Mall Girl og MARBLES.

tigerstates gønner på med sjøsyke Mac Demarco gitarer som om det skulle vært 2014, men det er greit, for småjazzede akkordene er kule og refrengene tåler flerfoldige repeats. De har også gjort det smarte grepet med å la de fleste låtene være korte, de runder sjelden 3 minutter. På den måten får de antagelig flere avspillinger på strømmetjenester, samtidig som lytteren vil ha mer. Smart.

Låter som «Right before I sleep» har såkalt allsang-potensial, når den slags blir lovlig igjen.
Faktisk så er det er flere kutt her som har seriøst hitpotensial, som «Microplace Hotel». Tidvis minner de om Vegard & Ivar-band og sideprosjektet, Goofy Geese, men for alt jeg vet kan de være involvert i dette kollektivet også, ettersom det er en kobling til nevnte Selmer.

Uansett, tigerstates har produsert en svært likandes EP som slippes en smule tidlig med tanke på være en slags sommerplate, men sjarmen og humøret tar vi med oss inn i de varmere månedene som vi er på vei inn i nå. Tommel opp.

Del på: