Musikkanmeldelse: Christian Winther – «Moon» (2021)

Artist: Christian Winther

Singel: Moon

Plateselskap: Fysisk format

9/10

Man skal etter sigende ikke skue hunden på hårene. Eller kjøp vin basert på etikettens estetikk. Men et kjapt blikk på omslagskunsten til denne singelen overbeviste meg om dette var spennende greier. Og sant nok.

Christian Winther er en fyr som har vært med i en rekke ulike band og konstellasjoner, blant annet det herlige kollektivet Torg, som har blitt anmeldt flere ganger på denne blogg. Han er også involvert i band som Ich bin Nintendo og Monkey Plot. Men nå har han tydeligvis gått svanger med egne ideer. Og det låter bra. Ekstremt bra. Luftig og elegant. Svevende. Typ årets låt.

Han har produsert herligheten selv, og har med seg Ina Sagstuen og Magnus Skavhaug Nergaard. Produksjonen, og da spesielt lyden av kassegitaren, gir meg assosiasjoner i retning japanske Cornelius. Vokalen er sjeldent uanstrengt og smart. Inspirasjonsmessig tenker jeg Chris Cohen mikset med Here We Go Magic og Sam Prekop. Kan ikke helt sette fingeren på det ut over det, men jeg elsker det. Albumet kommer til høsten. Jeg gleder meg like mye til det som jeg gleder meg til vaksinen. Neida. Men virkelig: hakeslepp. Gull.

Del på: