Musikkanmeldelse: Marie Mill – «Sunshine» (2021)

Artist: Marie Mill

Singel: Sunshine

Plateselskap: ?

9/10

Marie Mill er en berlinbasert artist med røtter fra Norge og trondheimstraktene. Hun har vært en del av et folk-miljø i Berlin sammen med Iris Marie og Oscar Emil, som utgjør resten av bandet. I mine øre er ikke det spesielt folky, ettersom det ikke er noe akustiske instrumenter her, som i kassegitar eller tilsvarende. Her er elektriske gitarer, bass og trommer. Drømmende vokal, fine koringer (herlig fasett!). Akkurat i det du ikke tror det kan bli noe bedre, så kommer blåserne inn! Man kunne jo selvsagt ønske seg et litt mer hifi opptak, men samtidig passer det inn i estetikken. Ut fra presseskrivet blir jeg ikke klok på hvorvidt de har platekontrakt elle ei, men nivået på det de holder på med er såpass høyt at det er av sorten man starter plateselskap for. Helt svimlende bra.

Sjangermessig så dette indiepop – av fineste sort. Altså du kan knapt toppe det. Hva ligner det på? Tja. Vet ikke om det er Berlin-linken eller hva det er, men jeg tar meg i å tenke på Masha Qrella og hennes cover av Tony Bennets «Speak low» eller hennes forrige (instrumental) band, Contriva, for den del. Band som Unwound og deres «Leaves Turns Inside You». Men Blonde Redhead skinner vel hardest på referansehimmelen min her. Nyere Blonde Redhead, vel å merke, ikke de tidlige platene. Mennesker med et knippe album av Yo La Tengo i samlingen vel neppe rynke på nesen av Marie Mills utrykk. Fans av This Is The Kit og (grovt forbigåtte) Rozi Plain vil elske Marie Mill.

Uansett. Jeg kan ikke få anbefalt Marie Mill og hennes nye singel «Sunshine» sterkt nok. Denne kommer til å ligge på topp tre låter for 2021 på denne bloggen. Vi er bare i mars, men det kan jeg si med en gang. To tomler opp altså. Virkelig.

Del på: