Musikkanmeldelse: Erlend Apneseth Trio – «Lokk» (2021)

Artist: Erlend Apneseth Trio

Album: Lokk

Plateselskap: Hubro

7/10

Her kan du kjøpe platen.

Finnes det hip folkemusikk? Hva da «hip folkemusikk?», felespill, folketoner, typ rytmer og stev man kan trampe rundt i nikkers og klaske på hælen og slenge seg rundt i hallingkast som en rotnorsk friskus med roser i kinnene – men bare at det er hipt? Som i fresht og moderne?
Ja. En fot i det gamle og en i det nye?
Jazz? Tja, jo på sett og viss.
Fire flate? Nja, kanskje litt her og der, men som oftest ikke.
Krevende å lytte på? Tidvis. Gammelt uttrykk i møte med noe nytt. Oppleves som nybrottsarbeid.
Hva er det som er moderne her da? Øyvind Hegg-Lundes trommer. Han spiller på sånne pads, så det låter ikke stivt og programmert. Veldig dynamisk og kult. Sik han pleier å låte i andre sammenhenger som Building Instrument og nå sist i Wendra Hill.
Rytmisk musikk dette her da? Absolutt. Faktisk så var dette et bestillingsverk for dansekompaniet FRIKAR.
Så du var ikke bare flåeste da du kom med disse dansereferansene? Nei, det var i fullt alvor.
KUL produksjon med fuglekvitter og drømmende introer da sikkert? Japp, yes sir.
Stephan Meidell, det ringer en bjelle. Hvor har det navnet fra? Strings & Timpani, sammen med nevnte Øyvind Hegg-Lunde. Han har i tillegg nettopp gitt ut to lange, klubbete låter under navnet TRIGGER på Ideophone Records – og to tilhørende filmer. For fans av Four Tet kanskje?

Kanskje ikke for enhver smak dette da? Selvsagt ikke, det meste på Hubro er ikke for enhver smak, men det kommer ikke til å bli spilt på NRK P2 med det første, for å si det sånn.
Hvem er dette for da? Musikkinteresserte. Mennesker som har forhørt seg på musikk. Som ikke orker å høre på de gamle platene sine gang etter gang. Musikkinteresserte som er på søken etter et nytt og friskt uttrykk. Som er stimulerende å høre på. Som er opptatt av flinke musikere og god lyd. Som er opptatt av originalitet og særpreget uttrykk. Flinke folk som vet hva de holder på med.

Erlend Apneseth: fiolin
Stephan Meidell: Gitar
Øyvind Hegg-Lunde: trommer

Del på: