Musikkanmeldelse: Misty Coast – «Do you still remember me?» (2020).

Artist: Misty Coast

Singel: Do you still remember me?

Plateselskap: Fysisk Format

7/10

Her er en lenke til Misty Coasts bandcamp side. Hvor er det blitt av spotify-lenken? Det blir forklart i innledningen på denne anmeldelsen.

Første gang jeg hørte Misty Coast datt jeg nesten av stolen. Det var i kommunal sektor, musikkavdelingen på Deichmans hovedbibliotek. Gammel kontorstol, gammelt publikums-headsett. Niste på fanget. Tørr skive med nøkkelost. Åpnet en epost og trykket på en lenke til låten «Funny World». Ble helt perpleks og hørte den på repeat resten av pausen. Det var vel kanskje den fineste låten i 2017. Låten står seg godt den dag i dag. Bandets uttrykk og instrumentpark er faktisk nesten helt den samme nå, høres det ut som. Men hvorfor ikke? Traktorbass, Richard Myklebust pene gitardetaljer, en varm synth, en kul beat av Kim Åge Furuhaug (Orions Belte) og ikke minst Linn Frøkedals herlige stemme. Det er endel sukrose i lydbildet, men på en god måte.

«Do you remember me» har denne deilige dualiteten som oppstår når balansen mellom melankoli og oppstemthet er der den skal være. Emil Nikolaisen har produsert og Jørgen Træen (hvem andre) har mikset.


Misty Coast er svangre med en oppfølger til kritikerroste «Melodaze» fra 2019. «Do you remember me» er andre singel fra det kommende albumet «When I fall from the sky». Det er bare å glede seg. Sjekk videoen under, det er Myklebust og Frøkedal som har filmet selv. Kul grading på fargene. altså

Del på: