Musikkanmeldelse: Goofy Geese – «Hella Gorgeous» (2020).

Artist: Goofy Geese

Singel: Hella Gorgeous

Plateselskap: Jansen records

7/10

Soverommspop er en egen sjanger, til tross for at de færreste spiller inn platene sine i ordentlige studioer lenger. Det indikerer vel kanskje at prosjektet er et slags enkeltpersonsforetak. Goofy Geese er uansett soloprosjektet til Mats Jøger, kjent i smale kretser for sjøsyke og superpoppete indiepop-prosjekt som Vegard & Ivar band og Selmer – som hadde den grovt forbigåtte låten «Surfin’ with U» i 2017. Jøger er altså en sann popsmed i mine øre. Han kommer opp med svært nynnbare refreng og vers, gang på gang.

Vokalsporet på «Hella gorgeous» er prosessert på en måte som får tankene til å løpe i retning det amerikanske kultbandet Ween, som hadde sine velmaktsdager under det løsslupne 90-tallet. Det er trommemaskin, fin loopy basslinje og småjazzy gitarlinjer. Snurrige synth-riff. Låten har en slags sjarmerende naivitet ved seg som er svært vanskelig å ikke like. Fin mastring på denne låten også. det låter pent og mindre soverom enn de foregående prosjektene til Jøger.

Å rope «hit-varsel» er kanskje å ta litt hardt i, men når Mac DeMarco når så bredt ut som han gjør, så hvorfor ikke? Dette er catchy greier. Jøger har uttalt at han «prøver å lage musikk som er behagelig». Det evner han. Virkelig.

Del på: