Singelanmeldelse: Orions Belte feat. Shikoswe – «Conversations» (2020)

Artist: Orions Belte

Singel: «Conversations»

Plateselskap: Jansen Records

8/10

Orions Belte. Virtuose typer altså. En såkalt tight trio. Det høres kanskje spinkelt og enkelt ut. Gitar, tromme og bass. De som har prøvd seg vet at det er voldsomt mye vanskeligere enn det ser og høres ut. Spesielt om man ønsker å komme opp med noe originalt. Noe denne gjengen evner. Unknown Mortal Orchestra spøker kanskje fortsatt litt i kulissene her, men Orions Belte er sine egne herrer.

Nå har Orions Belte dog utvidet lydbildet noe med både synth/orgel og to gjestespor på vokal. Henholdsvis Shikoswe på en engelskspråklig variant og mexikanske Pau Sotomayor på den spanskspråklige varianten. Yep, viktig å branche out nå under corona. Neida, begge variantene låter gull. Det er umulig å velge en favoritt.

«Coversations» er en frekk og luftig liten popperle. Det låter sjeldent fresht. Tåler ti repeats uten problem. En enkel trommebeat, en usedvanlig deilig og smått sjøsyk basslinje og rene jazz-akkorder på gitaren som avbryter seg selv med lyriske løp og småplukk på strengene. Det høres altså så slentrende og uanstrengt ut at man kan ikke annet enn å legge seg flat av beundring.

Njål Paulsberg har spilt inn herligheten i Norsk Riksstudio. Paulsberg er vel mest kjent fra Young Dreams og sitt eget soloprosjekt, Put Your Hands Up For Neo-Tokyo. Apropos Young Dreams så er det kanskje ikke overraskende at det er Matias Tellez som har mikset det hele.

Del på: