Singelanmeldelse: I do You do Karate – Olivia Newton-John in Xanadu (2020)

Artist: i do you do karate

Låt: «Olivia Newton-John in Xanadu«

Plateselskap: Half a Cow

7.5/10

Bergensbandet I do you do Karate er svangre med oppfølgeren til feiende flotte debuten «How do you do karate» (2019). Oppskriften er den samme som sist. Catchy indiepop ala Lemonheads eller Silver Jews. Noen vil kanskje innvende at de er mer powerpop, men jeg vet ikke. Denne singelen er i alle fall klassisk indiepop av den gode, gamle sorten. Feel good, drikke øl og late som man ikke har bekymringer (for en stakket stund). Låten har en slags optimistisk fredag-ferdig-på-jobb-nettopp-fått-lønn-og-det-er-opplett energi ved seg.

«Olivia Newton-John in Xanadu» har noe sjarmerende 90-talls ved seg. De har funnet en god melodilinje og cruiser av gårde på den. Føler Silver Jew’s gullkutt «People» fra American Water (1998) har litt samme vibb: slentrende, lave skuldre, godt humør og med en sykt catchy basslinje.

Vokalist i bandet er Ivar Krohn-Dale, kjent fra det bergensbaserte ålesundsbandet Tennis – de med «Go Cart» og «Here Comes the Coast Guard«. Resten av bandet består av habile musikere med lang fartstid i ymse band i den bergenske musikkfauna. Syntax Terrorkester og fra miljøet rundt Galant Records, som for eksempel Pål Folkedal (som drev Galant). Galant Records’ mest kjente artist er kanskje Professor Pez, hvis vokalist, Petter Sætre, nå spiller trommer i Hjerteslag. Apropos Pål Folkedal, den ene bror hans spiller bass i I do you do Karate. Han har minst en bror til, Petter Folkedal, kanskje mer kjent som Sgt. Petter (som også spiller i The Thank Yous, sammen med Lars Lundevall fra DeLillos).

Beklager, en liten men relevant digresjon. Vær så god.

I likhet med debuten, slippes denne singelen også på det australske plateselskapet Half a cow records – som drives av ingen andre enn Nic Dalton fra, nettopp, The Lemonheads. Platen er rett rundt hjørnet.

Del på: