Musikkanmeldelse: sosonono – «Pretending» (2020)

Artist: sosonono

Singel: «Pretending»

Plateselskap: Tik Records

8,5/10

Bergenstrioen sosonono er endelig ute med en ny låt. «Pretending» fortsetter for så vidt i samme leia som forrige gang jeg anmeldte dem. Klubbete popmusikk med frekke jazzakkorder på gitaren. Men til forskjell fra sist er den spinkle indie-produksjonen borte til fordel for et vesentlig proffere lydbilde. Jeg kan gjerne sette pris på en ærlig DIY gutteromsproduksjon, men nå snakker vi. «Pretending» har alt som skal til for å bli en hit. Den har en umiddelbar kvalitet, typ popteft ala Phoenix.

Hva er greia med navnet? Får meg til å tenke på det undervurderte svenske bandet Komeda og deres svanesang «Kokomemedada» (2003). Samme kan det være.

Soundet har modnet siden sist, og sosonono har gått fra å være sjarmerende og slentrende smarte til å bli reelle utfordrere. I mine ører er dette moderne popgull. Guttene har tydeligvis brukt tiden godt i øvingslokalet siden sist, men vi blir jo ikke akkurat yngre mens vi venter på debutalbumet her da. Kjappa på!

Snertent cover på singelen, btw. Fettstift og greier. Kunne også passet som smussomslag på en ungdomsroman om gryende seksualitet utgitt på Samlaget i 1973.

Del på: