Musikkanmeldelse: Magic Mirror – «Heavy»

Artist: Magic Mirror

Singel: «Heavy»

Plateselskap: Gems

9/10

For et par år siden anmeldte jeg noen EP’er av et sjokkerede bra band på (nå nedlagte?) plateselskapet Riot Factory. Panda Panda het de. Medlemmene gav ut ting solo også, som Herman Wildehagen. Så startet de bandet Magic Mirror. Som jeg også anmeldte.

Årene går, men Magic Mirror har tydeligvis ikke sluttet å øve, for ut av det blå kom denne singelen seilende inn i inboksen. «Heavy» har de samme kvalitetene som nevnte band og ulike konstellasjoner hadde, men enda etpar knepp bedre. Astro-pop. Er det en sjanger? Magic Mirror høres ut som de spiller astro pop. Klarer ikke sette fingeren på hva eller hvem de minner meg om. Stillferdigheten til The White Birch, men krysset med noe vagt Motorpsycho anno Timothy’s Monster med melotron, traktorbass og generell nedpåness. Men der hvor Bent Sæthers vokal ligger begravet på bunnen av lydbildet, er Magic Mirrors vokal oppe i den høyoppløste, glassklare dagen.

EP’en kommer i mai. Jeg har hørt den, og den er skammelig bra. Det er bare å glede seg.

Del på: