Musikkanmeldelse: Frede Gabriel – «Phone Sex» (2020)

Artist: Frede Gabriel

Singel: Phone Sex

Plateselskap: TIK Records

7/10

Frede Gabriel er litt av en type. En nordlending med mye på gang. Eget selskap med ansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Palo Alto ( Silicon Valley). Elektrisksparkesykkel.com

Men nok om det. «Phone Sex» er en sjarmende, slentrende låt med en melankolsk kvalitet. Som en ambisiøs slackerlåt. Her er strykere (ikke synth-strykere) og en deilig produksjon av Herman Wildehager (liten verden, sist helg anmeldte jeg hans band Magic Mirror) og hele greien er mastret av Karl Klaseie (som synger/sang? i strålende gode Snøskred). Summen av disse hodene er et uovertruffent lydbilde.

Oliven, sur-øl og tørrfisk er eksempel på såkalt aquired taste. Smaker man umiddelbart ikke elsker på samme måte som jordbær, vaniljeis eller sjokolade. Frede Gabriels stemme er kanskje en aquired taste. Diksjonen er ganske ullen. Det høres ut som han sluker ordene litt. Frede har dog soul i stemmen. Jo flere ganger man hører låten, jo mer setter stemmen hans seg, og måten å synge på. Det musikalske uttrykket er veldig i samme gate som labelmate Johannes Holtmon – smart, gitarbasert pop. Album kommer til høsten.

Del på: