Musikkanmeldelse: Jaga Jazzist – «Spiral Era» (2020)

Artist: Jaga Jazzist

Låt: Spiral Era

Plateselskap: Brainfeeder

9/10

Blåserekke-jaga er en saga blott. Nå er det svevende og synt-tunge lydtepper som gjelder. Det vil si, det er blåseinstrumenter her, men de er mye mer integrerte/kamuflerte i lydbildet enn den tidligere mer fremtredende messingen bandet hadde som signatur i gamledager. I likhet med tittelkuttet på deres forrige plate, «Starfire» (2015), starter også «Spiral Era med en kul beat fra Martin Horntveth. Jobbende trommer, panorerende arpeggioer (låter skikkelig deilig i headsett, panoreringen er ikke for drøy). En gitar med flanger riffer fint med dempede strenger. Enkelte vibrafonanslag ligger inne i miksen. En enkelt stemme nynner i starten av komposisjonen. Ulike synthesizere og instrumenter kommer inn og ut av miksen i bølger i løpet av de 8 minuttene og 9 sekundene den varer.

«Spiral Era» er kanskje en av de deiligste låtene Jaga har gitt ut. Tidligere kunne de jo være ganske så intense til tider. Tortoise er stadig en relevant referanse føler jeg. Det håper jeg er innenfor å påpeke uten å tråkke på ømfintelige tær.

«Spiral Era» er mildt sagt et lovende frempek på albumet «Pyramid» som slippes 24. april på det ultrahippe plateselskapet Brainfeeder.

Jaga Jazzist er:
Lars Horntveth: Guitars, pedal steel guitar, clarinets, saxophones, keyboards, synthesizers, vibraphone, piano and programming
Marcus Forsgren: Electric guitar and vocals
Even Ormestad: Bass guitar
Line Horntveth: Tuba, alto horn, euphonium, flute and vocals
Erik Johannessen: Trombone and vocals
Martin Horntveth: Drums, percussion and programming
Øystein Moen: Synthesizers, clavinet and Hammond organ
Andreas Mjøs: Vibraphone and chef

Foto: Anthony P. Huus.
Del på: