Musikkanmeldelse: Remington Super 60 – «New EP» (2020)

Artist: Remington Super 60

EP: «New EP»

Plateselskap: Cafe Superstar Recordings

7.5/10

For de av oss som har hatt noen runder rundt solen så husker vi fredrikstadbandet Remington Super 60 fra tampen av 90-tallet. Østfoldingene var vel omtrent først ute med såkalt casiopop her til lands, sammen med Safariari. 20 år er lang fartstid, men de (Elisabeth Thorsen og Christoffer Schou – nei ikke han, navnebror med annen staving) holder altså koken og byr på iørefallende indiepop med assosiasjoner til 60-tallet og andre tiår, alt etter som. Ikke ulikt Stereolab eller Saint Etienne.
Det vil si, Remington Super 60 justert uttrykket litt og er ikke såå 60-talls lenger i mine øre. I dag høres de mer ut som drømmepop. En sjanger som egentlig ikke eksisterte, eller var navngitt da de startet opp. Altså deilig drømmende synthbasert popmusikk som er vanskelig å mislike.

For noen måneder siden gav de ut noen julelåter på den lille oslobaserte etiketten Nordpolen Musikkklubb som ekslusivt gir ut 7″ singler med julemusikk. Det passer jo bra for band som er så glade i julemusikk som Remington Super 60.

«New EP» er godt håndverk, sjekk bare Cavatina-aktige «Dreaming of summer» eller avslutningslåten «Dina hender». Gullfine kutt. Det er ikke nybrottsverk, eller utfordrende musikk, men det er og har aldri vært noe målsetning for drevene sjangerutøvere som Remington Super 60. De lager vakker, harmonisk pop som kanskje først og fremst tiltaler de av oss som har en aldri så liten preferanse for fordums uttrykk. Eller snarere: de av oss som ikke vedkjenner seg tidens melodi.

Del på: