Musikkanmeldelse: Soft Ride – «Wasteful Nights» (2019)

Artist: Soft Ride

Singel: Wasteful Nights

Plateselskap: Eget Selskap

7.5/10

Soft Ride kom som en mildt sagt positiv overraskelse sommeren 2017. Bandet er et typisk overskuddsprosjekt fra nøkkelfigurer i den musikalske bergensmafiaen.

Soft Ride er en duo bestående av Arne H. Hjelle og Øystein Braut. De to er kjent fra prosjekter som Bloody Beach, Electric Eye og Action Tension & Space.

«Wasteful Nights» er alternativ pop av fineste sort. Det er en låt som har fingrene ned i mange forskjellige gryter. Trommemaskin og akustiske trommer, lap-steel gir litt country-følelse, twin-gitarer gir hardrock-assosiasjoner, akustiske rytmegitar. Det er en uptempo låt, catchy og lettbent som f. Det er veldig, veldig vanskelig å ikke like «Wasteful Nights».

Vokalist Arne H. Hjelles meloditeft må også fremheves her. Melodilinjene han kommer opp med på toppen av instrumentenes melodilinjer er helt herlige. Brauts gitarer høres av og til ut som en blåserekke. Små, lekre detaljer sveiper inn og ut gjennom hele låten.

Dette er knallbra greier og lover vel for albumet «Lisbon Lights» som slippes senere i høst.

Foto: Rune Vandaskog

Del på: