Musikkanmeldelse: Hockney – «Cellophane» (2019)

Artist: Hockney

Singel: Cellophane

Plateselskap: Mother Likes It Records

7/10

Hockney har ytterligere raffinert sitt anglofile, barokk-pop-uttrykk med den nye singelen «Cellophane». For ganske nøyaktig ett år siden slapp de sitt feiende flotte debutalbum «Vacation». Duen, bestående av Sigurd Fandango og Vegard Setrom, har gjenopptatt samarbeidet med geniet Sean O’Hagan (High Llamas) og latt ham krydre låten med horn, fløyter, vibrafon og alskens annet. Andy Ramsay, Stereolabs trommis, legger igjen et flott stykke arbeid på skarptromme her.
En enkel trommemaskin marsjerer avgårde, en kassegitar plukkes på, en leken og dempet plekterspillende bass imponerer, orgel sveiper inn i høyre kanal og ut i venstre. Fandangos flotte falsett låter fabelaktig gjennom refrenget.
«Cellophane» byr på et lappeteppe av instrumenter og lyder. Det er musikk for mennesker som har forhørt seg på musikk. Det høres enda et knepp smartere enn forrige runde, og det er imponerende med tanke på hvor sterk den debuten var. Dette lover godt til det kommende albumet.

Del på: