Musikkanmeldelse: Caramel 11 – «Box of Ashes» (2019)

Artist: Caramel 11

Låt: «Box of Ashes»

Plateselskap: Blanca Records

7,5/10

Den bergensiske etiketten Blanca Records er etterhvert blitt en meget stabil leverandør av kvalitetssikret pop. Utgivelsene er så godt som alltid artister med et originalt og særegent uttrykk, de rører ikke ved kopister. Og det er deilig i disse dager.

Caramel 11 er et band bestående av en vennegjeng fra jazzlinja i Trondheim, og er bygget opp rundt vokalisten Thea Grant. Hennes stemme er til forveksling ganske lik Birgitta Alida som også er ute på Blanca Records. Mulig det er mine ører som spiller meg et puss, men jeg føler det er ganske mange likhetstrekk i stemmeprakten. Ingen av dem synger med tanke på å overbevise lytteren over hvor sinnsyk stålkontroll de har på stemmebåndene. Thea Grant synger bare rent, pent og uanstrengt. Det låter befriende lite tilgjort. Det kjennes bare dønn ærlig ut.

Jazzlinja i Trondheim? Ja, men de spiller ikke jazz. Uttrykket er ganske så drømmepoppete. Britiske Broadcast anno «Tender Buttons» kjennes naturlig å trekke frem her. Bakpå og deilig. Lydbildet ligger ganske nær den gjennomsnittelige Blanca Records utgivelse. Instrumenteringen avviker ikke fra gullformulaen: dynamiske, fremtredende trommer, flytende synthesizere, gitarplukking med mye effekter bass og vokal – mye luft mellom anslagene. Ingenting føles stappet. Notene får pusterom. «Box of Ashes» er rett og slett bare en skikkelig deilig komposisjon som er deilig å lytte til uansett hvilket humør man er i i utgangspunktet.

Caramel 11 består av gitarist Magnus Skaug, synth-traktør Håkon Brunborg Kjenstad, bassist Alf Høines og trommis Ingvald Vassbø – og Thea Grant på vokal.

Del på: