Musikkanmeldselse: Kjetil Mulelid Trio – «Wedding March»

Artist: Kjetil Mulelid Trio

Singel: «Wedding March»

Plateselskap: Rune Grammofon

6.5/10

Kjetil Mulelid Trio er kanskje en av de mest spennende akustiske jazztrioene i Norge for tiden. De har funnet denne fine balansen mellom det melodiske og det utforskende. Komposisjonene er både behagelige og stimulerende å lytte til på samme tid.
«Wedding March» er første slags smakebit fra trioens oppfølgerplate til den fortreffelige «Not Nearly Enough To Buy A House» som de debuterte med på Rune Grammofon i 2017. Hvorvidt «Wedding March» er representativ for resten av platen er kanskje mer usikkert ettersom dette er den eneste låten Mulelid selv ikke har laget.

Det er bassist Bjørn Marius Hegge som har skrevet låten. Låten er, som tittelen avslører, en marsj. I mine ører høres det litt ut som en slags amerikansk folketone, nesten litt gospel-aktig, man venter bare på at Tom Waits skal komme kaukende inn i lydbildet med sin grove røst. Låten høres innledningsvis ut som en improvisasjon over bryllupsmarsjen som vi alle kjenner, men går litt i oppløsning utover i låten, før de henter seg inn igjen med de myke akkordene.

30. august slippes albumet, «What You Thought Was home». Vi gleder oss!

Personell: Kjetil Mulelid – piano, Bjørn Marius Hegge – kontrabass, Andreas Winther – trommer.

Omslagskunst er laget av Kim Hiorthøy.  

Foto: Leikny Havik Skjærseth

Del på: