Musikkanmeldelse: Jonas Hibiki – «Casio»/ «Bluest Pill» (2019)

Artist: Jonas Hibiki

Singel: «Casio» / «Bluest Pill»

Plateselskap: Tik Records

7,5 og 6

Bergensartisten Jonas Hibiki, eller Jonas Gripsrud Hjelmeland som han egentlig heter, er ute med noe så sjeldent som en dobbelsingel. Hibiki slapp singelen «Yellow Tulips» før jul, en mer up beat-affære enn disse to mer bakpå kuttene. Sjangermessig   er «Casio» en form for hvit soul. Hibikis stemme har mye karakter. Den er litt røff og det høres ut som om han har brukt stemmen en del. Hvorvidt dette er å skrike med på Brann-kamper vites ei. Som tittelen røper er det en del synth på  låten «Casio». Det er en herlig klinelåt, for den som driver med sånt og ikke har lest seg opp på bakterier i munnhulen.
«Bluest Pill» byr på Smektende synthesizer-bølger som ruller over lytteren. Vokalen er også heftig prosessert på denne låten i motsetning til på «Casio» der Hibikis relativt dype røst trer frem i ren form. Resultatet er ganske så svimlende. Usikker på hvorvidt det er en duett med en annen vokalist eller om det er en duett med seg selv i fem oktaver lysere. Dette er også en esoterisk slags ballade for sene nattetimer. Det er en stemningsfull låt, om enn noe sjøsyk. Enn så utflytende disse låtene er, så forblir de særs melodiske. Produksjonen er deilig også. Deilig bredt stereobilde med god separasjon og perfekt balansert klang på ting. Jonas Hibiki er en spennende type som tydeligvis har mye originalt opp i ermet og som er vel verdt å følge med på i tiden fremover.

Del på: