Musikkanmeldelse: Birgitta Alida – «Something Real» (2018)

 

Artist: Birgitta Alida

Låt: «Something Real»

Plateselskap: Blanca Records

7/10

Det var vel bare et spørsmål om tid før hun gikk solo. Det vil si. Det ikke som om hele Norge har gått og ventet på det. Hun har presumptivt ikke såå mange fans heller. Men de som har hørt det skammelig forbigåtte bandet hennes, Lumikide, har nok ventet på nytt fra den fronten. Hun har andre prosjekter også. Strange Hellos og Fagernes Yacht Club. Men nå står hun altså på egne ben. Og det låter, ikke overraskende, gull. Tellez-brødrene er med på låtskriversiden i tillegg til produksjon, så det saftige lydbildet vi kjenner fra Blanca Records er på plass. Av inspirasjonskilder nevner hun blant andre Serge Gainsbourg og Melody´s Echo Chamber, og det frankofile er definitivt tilstede i komposisjonen. Men i motsetning til Melody Prochet så kan faktisk Birgitta Alida synge. Hun har jazzbakgrunn, mens Prochet kompenserer sin manglende teknikk med mye luft. Men låtene er kule. 60-talls referanser. Barokke detaljer i komposisjonen. Heftige vintage synther. Mange lag med informasjon. Det er det samme med Birgitta Alidas nye singel «Something Real». Den begynner enkelt med tromme, bass, gitar og hennes vokal. Litt mørkt og sobert, men ett minutt ut i låten får den luft under vingene når hele balletten kommer inn. Låten har denne herlige kombinasjonen av melankoli og oppstemthet ved seg. Disse kvalitetene har også Birgitta Alidas stemme. Hun har rekkevidde med vett til å holde igjen. Subtilitet. Akkurat som et pent plagg uten logo. Fin farge og fint snitt. Den passer til det meste og man blir ikke lei.

Gleder meg til platen.

Del på: