Musikkanmeldelse: Kevin Krauter – Toss Up (2018)

Artist: Kevin Krauter

ALbum: Toss Up

Plateselskap: Bayonet Records

8/10

 

Det er ikke bare gresset utenfor som tørker opp i sommervarmen. Inboksen min har også tørket ut. Så da må man nesten ty til utlandet. I det siste har jeg plukket opp et par-tre deilige plater. Blant andre Kevin Krauter. En for for meg helt ukjent fyr inntil jeg leste om ham i Mojo eller Uncut. Han kommer fra Indiana og spiller bass i et band som heter Hoops. «Toss Up » er hans solodebut. Og for en debut! Liker du The Clientele er dette noe for deg. Men mer amerikansk i retning Real Estate, og mindre britisk i lydbildet. Ultimate Painting er også et band som dukker opp på assosiasjonshimlingen min.  Vi snakker clean gitar. Tørre trommer som ikke gjør noe vesen ut av seg. Raust med ride. Vintage synther. Koringer. Lune popharmonier. Mye vekt på melodi. Litt 70-talls. Litt 80-talls. Litt 2018. Gull. En av årets klart beste plater.

Del på: