Musikkanmeldelse: Peter Estdahl: «Taking Up To Much Space» – 2018

Artist: Peter Estdahl

Singel: «Taking Up To Much Space»

Plateselskap: Tik Records

7.5/10

Nordlendingen Peter Estdahl har holdt det gående som artist siden 2012 da han hadde en aldri så liten hit med låten»Brother» på P3. Siden den gang har han spilt i flere band og konstellasjoner som Casa Murilo, Band of Gold og sammen med Jenny Konradsen. Men utenom å være leiesooldat i andre band har Estdahl syslet med et soloprosjekt på siden. I 2016 kom «EP1». «Taking Up To Much Space» er første smakebit fra oppfølgeren «EP2» som skal være like om hjørnet.

Uttrykket er ganske radikalt forandret fra «EP1», såpass så at jeg ikke helt skjønner hvorfor han kaller oppfølgeren «EP2» – han burde kanskje markert et skifte? Den ambisiøse singer/songwriteren er kastet på båten til fordel for et mindre glatt utrykk med soveromssyntesizere, gjesterapper (Albert Bino) og et eklektisk 80-tallslydbilde. Kassegitaren står igjen på fortauet utenfor.

Vi snakker seriøs metamorfose. Men i revers. Han har gått fra å være en «vakker» sommerfugl til å bli en hårete larve. Det er en god ting i min bok. Mye mer interessant. Mer tyggemotstand i uttrykket. Estdahl har tatt et stort skritt til venstre.

 «Taking Up To Much Space» er en herlig låt. Ligner ikke på så mye annet. Det er en original komposisjon med referanser til både 80- og 90-tall. Låten er midtempo, mildt snurrig og psykedelisk. Umiddelbart dukker det ikke opp noen direkte referanseartister. Det er sjelden. Og Lovende.

Foto: Ola Wiik
Del på: