Musikkanmeldelse: Label – «All City» (2018)

Artist: Label

Album: All City

Plateselskap: Safe & Sound Recordings

7.5/10

Oslobandet Label er tilbake med oppfølgerplaten til den glitrende debuten «Oslo So Slow» som kom i 2016. Deler av besetningen er byttet ut, men soundet er det samme, om ikke ytterligere raffinert. Einar Stokke Fadnes (Jim Stärk) på vokalharmonier og keyboard, spellemannsvinner Bendik Brænne på saksofon, Kristine Marie Aasvang (The Secret Sound of Dreamwalkers) på vokal og Alexander Lindbäck (Unnveig Aas, Signe Marie Rustad) på perkusjon.

Vi snakker stadig om gitarbasert popmusikk med et soft 70-talls sound, nydelige harmonier og catchy refreng. «All city» er en plate som kan rulle og gå fra begynnelse til slutt. Rekkefølgen på låtene er gjennomtenkt, og vi får nøye porsjonerte bølger av up- og midtempo låter. Platen er fri for skjemmende kutt man gjerne vil skippe. No fillers! Platens førstesingel, «Summer Went Wrong» er representativ for platen og inneholder alle nøkkelingrediensene til Label.

I likhet med debutalbumet er også «All city» spilt inn med Trond Mjøen (Euroboys). Albumet er mastret av JJ Golden (Jonathan Wilson, Sharon Jones And The Dap-Kings, Devendra Banhart) og låter følgelig gull i både hodetelefoner og på høytalere. Lytteren får betalt for at bandet har tatt seg det ekstra bryet med å mastre platen hos en internasjonal størrelse. Ikke for det, det er mange gode fagfolk i Norge også, Jørgen Træen for eksempel, men uansett: «All City» låter virkelig helt prima. Tørt, varmt og med ryddig separasjon. Låtene er luftige og instrumenteringen har fått et løft med saksofon på så godt som samtlige kutt.

Platen er en hyllest til fordums tider, bylivet, reising og sommer. Håndverksmessig kyndig utført sådan. Man kan være aldri så flink, men det hjelper ikke om man ikke har gode låter i bunn. Det har Label.
Det er ikke nybrottsarbeid dette her, men det er altså heller ikke meningen. Meningen med «All City» er presumptivt å levere et album som kan funke som et soundtrack til oslosommeren 2018 – og det har Label klart etter mine øre og forståelse.

Ønsker du å tonsette sommeren din med herlig gitarbasert popmusikk som gir deg en lun og oppløftet stemning, er «All City» et album du absolutt bør sjekke ut. To tomler opp!

Omslagskunsten må også nevnes. Bildet er tatt av fotografen Anja Niemi. Ved første øyekast tenker man, «Jøss, sporty av Knut Schreiner å gå med på det der!».

(Foto: Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl)

Del på: