Musikkanmeldelse: Magnus Hængsle – «Closer to now» (2018)

Artist: Magnus Hængsle

Låt: Closer to now

Plateselskap: Mother Likes It Records

6,5/10

Magnus Hængsle har holdt det gående som artist siden 2006. Han har dog ikke flommet markedet over av album, men de få tingene han har gjort har vært særdeles gjennomarbeidede utgivelser. Det er en form for tenkende-menneskes-popmusikk (i den grad det uttrykket lar seg oversette direkte…). Utenom soloarbeidet har Hængsle også spilt i det flotte pastisj-bandet Turns, som skapte stor entusiasme for noen år siden med sin komplekse og gjennomførte hyllest til tidligere tiårs musikalske uttrykk. Der spilte han sammen med Anders Tjore som også bidrar på denne låten.
For fire år siden kom EP’en «Land» som videreførte hans ikke ydmyke ambisjoner fra debutplaten. Det låter barokt, jazzete og kammerpopaktig. Dette er musikk for fans av typ David Sylvian, Steely Dan og Talk Talk, eller mer presist Mark Hollis. Det nærmeste man kommer i Norge er The Loch Ness Mouse (som Hængsle har både varmet opp for og vice versa).

«Closer to now» er en velkomponert, godt produsert og smart poplåt. Det er vekttallspop, som jeg liker å kalle det. Man kjenner synapsene smatre i hjernebarken av å lytte til Magnus Hængsle. Han får mange andre, relativt smarte band og musikere, til å fremstå som tregreps rockenrollfiskeboll, om den beskrivelsen gir mening.

«Closer to now» er en forsmak på et album som kommer i overskuelig fremtid.

Del på: