Singelanmeldelse: Moonpedro & The Sinking Ship – Book of Questions (2018)

Artist: Moonpedro & The Sinking Ship

Låt: Book of Questions

Plateselskap: Apollon Records

7/10

Release 13/4/2017

 

Moonpedro, eller Pedro Carmona Alvarez som han egentlig heter, er tilbake. På 90-tallet var han kanskje mest kjent som frontfiguren i det feiende flotte bergensbandet Sister Sonny. Utover 2000-tallet etablerte han seg imidlertid som poet og forfatter, og har gjort stor suksess med det. Hele tiden har han hatt dette musikalske alibiet Moonpedro gående, gjort små opptredener her, en hel konsert der.

Nå er han altså svanger med ny plate som slippes i slutten av mai (25.05.2018). «Book of Questions» er altså første singel derfra. Det er ikke et forsøk på en uptempo radiohit i tradisjonell forstand. Det er mer en slags ballade i en klassisk visepoptradisjon ala Leonard Cohen, samtidig er noe ubestemmelig irsk over låten. Moonpedro høres ut som en krysning av nevnte Cohen og Shane MacGowan! Det er vitterlig noe irsk over fraseringen her.

Unødvendig å si kanskje, men teksten er knallgod og har en fin melankolsk kvalitet over seg som kler melodien forbilledlig. «Book of questions» er en slags ballade, men har den typiske singelkvaliteten i seg ved at den har et sterkt refreng, et refreng av typen man godt kan skråle med til på konsert etter å ha skylt nedpå et par-tre skumpokaler med brei munn, i Shane MacGowan-stil.

Låten er vanskelig å plassere i tid. Soundet og instrumenteringen passer fint inn i hvilket som helst av de siste tre tiårene. Og det er meningen. Dette er ikke den type musikk som nødvendigvis skal ha en veldig tidstypisk signatur ved seg. Det er voksen musikk for voksne mennesker.

 

En liten fugl hvisket meg i øret at platen har vært tilgjengelig på strømmetjenester for et par år siden, men at den ble trukket tilbake og at den nå da altså relanseres med brask og bram via Apollon Records.

 

NB!

For et par år siden hadde jeg en spalte i Deichmans musikkblogg som het Min platesamling. Den har jeg tatt med meg over på min egen blogg nå. Pedros bidrag sto først på trykk der, før jeg nå altså har flyttet den over på min egen blogg. Du kan lese svarene hans ved å klikke på lenken under.

Min platesamling: Pedro Carmona Alvarez

 

Del på: