Singelanmeldelse: Baia Wolf – «I Hate Girls/Boys» (2018)

 

Foto av Eir Mathisen Høydal.

Artist: Baia Wolf

Singel: «I Hate Girls/Boys»

Plateselskap: Baia Wolf Records

6.5/10

Baya Wolf er en fersk trio fra Bergen. Et ubeskrevet blad (inntil nå!) Gitar, trommer og bass. Det skal ikke mer til. Trioformatet er kanskje det alle kuleste. Det reneste uttrykket. Baya Wolfs lydsignatur bringer tankene tilbake til 1990-tallet – og det er en god ting i min bok. Det er litt grunge i svingene, men også en god dose pop. Jeg mener bevist å høre en Frank Hammersland-aktig popsmed i dette her (og på  noen andre soundcloud-låter). Den røffe delen av musikken er ikke hardere enn at det minner meg om de softeste bandene på Dischord Records. Band som Lungfish, og kanskje Medications. I følge presseskrivet er debut-singelen «i hate girls/boys» et åpent brev til tenårings-versjonene av  dem selv.

Baia Wolf låter vesentlig større enn en trio. Uten sammenligning forøvrig, men Muse holder på med dette her. En trio som funker på Wembley. Så for å trekke det ned på lokalt nivå:»i hate girls/boys» er ikke en intrikat og tander låt, den vil funke fint på Brann stadion liksom. Det er kolossale akkorder med et internasjonalt tilsnitt. Widescreen pop. Baia Wolf har knekt en eller annen kode som de færreste band knekker. Jeg spår Baia Wolf lysende fremtid. Håper det kommer en plate. Snarlig. Og platekontrakt. For dette funker.

Bandet består av Vidar Seljen Melby på gitar og vokal, Jørgen Haugland på bass og Thea Steinmo Hernæs på trommer.

Del på: