Singelanmeldelse: Johannes Holtmon – «Snurre rundt» (2018)

Artist: Johannes Holtmon

Singel: Snurre rundt

Plateselskap: Tik Records

6/10

Om du skulle være fysen på en hip variant av Tre Små Kinesere, er Johannes Holtmon en artist som er vel verdt sjekke ut. Ikke for å være flåsete, men Holtmon synger på ublu trøndersk, og for alle som ikke kommer fra Trøndelag er den umiddelbare assosiasjonen da Tre Små Kinesere (i alle fall for de av oss som er født før årtusenskiftet).

«Snurre rundt» er tredje singel fra det kommende albumet med den glitrende tittelen «Misantropesommer» som kan forventes 15. februar. I fjor anmeldte jeg en av de andre singlene hans, «Alien Alein» for Deichmans Musikkblogg.

Oppskriften er den samme som før: fyldig trommeproduksjon, plekterbass, litt synth/piano (med pedalene trakket ned) gitardetaljer og da altså Holtmons umiskjennelige trønderske vokal. Dette er er klassisk norsk popmusikk – perfekt for Norsktoppen – hadde det ikke vært for at NRK besluttet å legge ned programmet for ti år siden. Ikke med det å si at Holtmon er ti år for sent ute – lydbildet er så hipt som du får det i 2018, men dette er en artist med et internasjonalt tilsnitt som velger å synge på norsk. Og det er jo langt å foretrekke. Gode tekster har han også. Eirik Marinius Sandvik står bak den freshe produksjonen.

Del på: