Mitt HiFi-utstyr for tiden.

Artister er som oftest veldig opptatt av lyd. De kjøper gjerne inn kostbart vintage utstyr og bruker en liten formue på å mastre innspillingene sine før de gis ut. Gamle forsterkere og gamle mikrofoner. Alt for at det skal høres så bra ut som mulig.

I min bok blir det da feil å lytte til det ferdige produktet på Koss portapro eller sånne hvite, medfølgende ørepropper. De er rett og slett ikke i stand til å gjengi alle nyansene som ligger i innspillingen. Det kan man gjerne si om strømmetjenester også, at det forsvinner mye vital informasjon i komprimeringen. Tidal har vært på banen lenge med sin Hifi-løsning, og nå sist den enda bedre løsningen MQA. Den franske strømmetjenesten Deezer kom nylig på markedet med sin høyoppløste variant. Alle venter nå på at Spotify skal følge opp.

Jeg er selvsagt fan av vinyl. Og SA-CD’er. Og HiFi generelt. Men det kan fort bli latterlig dyrt. Kunsten er å finne krysningspunktet mellom kvalitet og pris. Der du får mest verdi for pengene. I tillegg kommer smak og behag inn i bildet. Noen foretrekker et nakent og nøytralt lydbilde, mens andre vil gjerne ha et litt mer livlig lydbilde, såkalt U-formet lydbilde. Jeg personlig er svak for Sony sin nye in house-signatur med fyldig bass og avrundet topp. Et lydbilde som gjør at jeg kan lytte lenge uten å bli trøtt i ørene. Høyoppløst lyd men uten hvass diskant.

Per nå er dette min utstyrsliste som jeg veksler mellom, alt etter hva slags musikk jeg lytter til. Denne listen er i konstant endring og åpen for oppgradering. Det meste er strengt tatt Mid-Fi.

 

AudioQuest Nighthawks semi-åpne hodetelefoner

 

Sony MDR MA900 Åpne hodetelefoner

 

Philips Fidelio X2 Åpne hodetelefoner

 

Sony MDR 1A Lukkede hodetelefoner

 

Sony XBA N3 in ears

 

Sony XBA H3 in ears

 

Hifiman RE400

 

kjørt gjennom en Cambridge Dacmagic XS i en Macbook air.

 

Stereoanlegg:

 

Nad D3020

 

JBL Northridge E30 toveis bokyllehøyttalere

 

Technics SL1200mk2 med rød Ortofon-stift

 

Dynavox TPR-2 rør-riaatrinn

 

CD blir spilt på Sony UHP H1B

 

Del på: